Adaptív technológiai innováció a Fémforgtech Kft.-nél


Adaptív technológiai innováció a Fémforgtech Kft.-nél


A kedvezményezett neve: Fémforgtech Fémforgácsoló és Alkatrész-gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02271
A szerződött támogatás összege: 30 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 48.92%
A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt során 1 db Fanuc Robocut Alpha C400iB huzalszikra forgácsológép, 1 db Megmunkálóközpont OPTI F210 HSC Siemens 828D és 1 db Solid Edge Foundation szoftvercsomag beszerzése történt.
A beszerzett eszközök segítségével technológiai megújulással a Fémforgtech Kft. saját termékfejlesztést valósít meg a fémmegmunkálásban.
Jelen projekt keretében adaptív technológiai innováció valósult meg, ezáltal a fejlesztés közvetlenül illeszkedik a Nemzeti S3-ban meghatározott nemzeti vagy horizontális ágazati prioritások között meghatározott Fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiák elnevezésű ágazati prioritáshoz.
A vállalat piaci pozíciója megőrzésének és fejlesztésének alapfeltétele a költséghatékony, magas minőséget eredményező technológia alkalmazása. Jelen projekt keretében adaptív technológiai innovációs fejlesztés valósult meg, melynek eredményeként cégünk képes lesz a megrendelők növekvő mennyiségi és minőségi igényeit kielégíteni. A fejlesztés eredményeként növekszik a vállalkozás technológiai felkészültsége, versenyképessége, valamint az erőforrás-hatékonyság. A vállalkozás munkavállalói az eszközök alkalmazásával a jövőben magasabb kvalifikációba lépnek és a jelenlegi gépi fémmegmunkálás csúcstechnológiájának használatát van lehetőségük megismerni. A hatékony munkaszervezés biztosító eszközök növelik a cég termelékenységet.
A projekt hozzájárul stratégiai célok eléréséhez; növeli a gazdálkodás eredményeit és biztosítja a tevékenység hosszú távú fenntarthatóságához, ezáltal lehetőséget teremt a munkahelyek megtartásához is.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.03.24.